Bilka създаде Batist, за да направи женските ритуали по-приятни, а кожата - още по-нежна

Batist е висококачествена българска козметика за комфортно и нежно бръснене. Създадена за динамичните, задъхани градски момичета, серията Batist помага на дамите да изглеждат блестящо във всяка ситуация – работно място, клуб, по улицата, сред природата, на плажа и вкъщи.

Формулите на отделните продукти са разработени на базата на полезните качества на екзотичните плодове и растения.

Със своя екзотичен и свеж полъх тази серия е подходяща и за младите подрастващи девойки, които поемат към своята трансформация на изискани и млади дами.

Следвайки неизменния стремеж на всеки човек към запазване здравето и естествената красота, както и съвременните тенденции за развитие на природосъобразна козметика, философията на Bilka Lifestyle се гради и базира на основни принципи:
 • Създаваме изключителна българска колекция от качествени козметични продукти, в които самите ние вярваме и харесваме!
 • Внимателно подбираме съставки те, с цел постигане на ефективност и очакван резултат, посредством баланс и хармонична синергия между уникалните качества на българските природните съставки и най-новите достижения на високите технологии!
 • Не допускаме компромиси и сме отговорни пред потребителите си, като им гарантираме високо и стабилно качество на произвежданите продукти, осигурявайки строг контрол и стриктно спазване на изискванията и Добрата производствена практика!
 • Стараем се да предлагаме на българските потребители високо качествени съвременни и ефективни козметични продукти на достъпна за тях цена!
 • Не провеждаме тестове върху животни! Клиничните тестове на продуктите се извършват от пробанти, на доброволни начала – служители и потребители-фенове, под строг лекарски контрол!
 • Градим общество от съмишленици, като инициираме и подкрепяме значими, разумни и морални социални каузи, които оказват положително влияние върху здравето, образованието и съзнанието на обществото или отделни негови членове.

Гаранции за качество

Системата за управление на качеството на „Билка Лайфстайл“ ООД, козметична фабрика в Ихтиман, разработена и прилагана при маркетинг и анализи, разработване, производство и реализация на козметични и хигиенно профилактични продукти, съответства на БДС EN ISO 9001:2008.


Компанията съобразява производствения си процес с принципите на Добрите производствени практики(GMP) за козметика, в съответствие с BS EN ISO 22716:2008 (ISO 22716:2007 Cosmetics – Good Manufacturing Practices (GMP) – Guidelines on Good Manufacturing Practices) при производството на всички продукти на компанията.


Продуктите се произвеждат в Европейската Общност и производството се контролира от Билка Лайфстайл ООД, в съответствие с Добрите производствени практики за козметични продукти и ЕС Регламент № 1223/2009, уреждащ производството и реализацията на козметични продукти на пазара.


Продуктите се продават свободно в България и страните от Европейската Общност, без ограничения.

 

Специализация

Специалистите на компанията са разработили и внедрили в производство над 50 собствени продукта, в това число три натурални козметични серии и над 10 вида пасти за зъби.

Компанията притежава два патента за изобретения, седем защитени международни търговски марки за продукти, две патентовани марки за услуги.

Специалистите на компанията са разработили и внедрили в редовно производство редица продукти, представляващи иновации в областта на оралната хигиена и козметиката, като най-интересните от тях са:

 • първата българска хомеопатична паста за зъби;

 • билкова паста за зъби с патентован комбиниран билков екстракт с доказано антибактериално действие;

 • медицинска паста за зъби с насочено антипародонтозно действие и медицинска вода за уста с комбинирани билкови екстракти;

 • билков тоник за коса с укрепващо действие и против косопад;

 • антицелулитен гел с доказана ефективност;

 • Всички продукти са клинично тествани и имат доказано действие.

Свържи се с нас