Кажи сбогом на подкожните косъмчета

Как лесно и безболезнено да отстраняиш неприятните косъмчета

автор: Мария  |   |  преглежадания: 2508
Решаването на проблема с обърнатите косъмчета, започва с превенция
Грижи се за кожата си с подходящи продукти
Борбата с досадните врастнали косъмчета е изтощителна, но не е невъзможна. 

Понякога косъмчета се завъртат навътре и започват да растат в грешната посока. Така те причиняват възпаления и подутини, често дори гнойни. Борбата с досадните врастнали косъмчета е изтощителна, но не е невъзможна. Предлагаме ти няколко съвета за лесно и безболезнено отстраняване на неприятните косъмчета.

Избери бръснене пред кола маса
Кола маската отстранява окосмяването от корена и така подпомага значително появата на подкожни косъмчета. Ако често имаш проблем с врастнали косми, избирай по-често бръсненето. С него намаляваш автоматично риска от неприятното явление и се спасяваш от болка, парещ восък и дърпане. Ако все пак държиш на честото скубане, редувай го с бръснене, за да освободиш косъмчетата.

Редовно ексфолирай
На повърхността на кожата има слой мъртви клетки, които пречат на косъмчетата да израстат. Ексфолирането с нежни, кръгови движения премахва този слой и едновременно с това подобрява кръвообръщението и е ефикасно срещу целулита.

Използвай пяна за бръснене
Колкото и да бързаш, никога не се бръсни “на сухо”. Тази практика раздразва кожата, с нея рискуваш порязване и допринасяш за повече подкожно израстнали косми. Опитай специално разработената за жени Пяна за бръснене на Batist и кожата ти ще ти се отблагодари.

Бръсни в правилната посока
Бръсненето също има своите трикове - един от тях е посоката, в която отстраняваш космите. Първото минаване със самобръсначката трябва да е по посока на растежа, а второто - срещу него. Така ще постигнеш оптимални резултати и ще намалиш риска от насочване на косъмчетата навътре.

Изхвърли старите самобръсначки
Старите, ръждиви самобръсначки, не само няма да направят кожата ти гладка, а и са опасни. Те дразнят кожата, крият много по-сериозен риск от порязване, а и са пълна с бактерии. Като съберем уравнението: лошо отрязване на косъма, бактерии и порязване, получаваме перфектната рецепта за подкожни косъмчета. Затова винаги използвай нова самобръсначка! Препоръчваме ти да се заредиш с няколко резервни, за да имаш правилния инструмент за гладка кожа винаги под ръка.

Хидратирай всеки ден
Сухата кожа е твърда и не позволява нормалния растеж на косъма. За съжаление пиенето на повече вода няма да ти помогне за това. Използвай дълбокохидратиращи продукти като Олио или Лосион след депилация. Техните натурални съставки ще помогнат на кожата ти да възвърне естествената си нежност и мекота и ще намали риска от обърнати косми

Ако все пак се появят
Подкожните косми приличат на пъпките, особено когато са инфектирани. Затова ги третирай като пъпки. Бори ги със салицилова киселина, спирт и редовно ексфолиране. Прилагай и топли компреси - те ще омекотят кожата и ще облекчат възпалението. Ако го правиш 3 минути по няколко пъти на ден, бързо ще се оттървеш от досадното раздразнение.

Решаването на проблема с обърнатите косъмчета, започва с превенция. Грижи се за кожата си с подходящи продукти, спазвай добра хигиена и ще намалиш и дори напълно унищожиш неприятното раздразнение. Серия Batist от Bilka е специално създадена за нежна грижа при бръснене за жени и е съюзник на красивата ти кожа.